Hvad er WHOIS

En WHOIS viser vigtige informationer om et domæne. Ved at foretage en søgning kan du finde informationer om domænets tilgængelighed, udløbsdato, hvem der ejer domænet, ejerens kontakt information, adresse, telefon nummer, email adresse og mere.

Sådan fungerer det

Når man registrerer et domæne, indsender man sine personlige informationer til the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Det er ligesom at registrere ens hus hos myndighederne.

Ofte stillede spørgsmål om WHOIS

Find svar på ofte stillede spørgsmål om WHOIS

WHOIS databasen indeholder lister over alle registrerede domæner på internettet. Du kan lave en WHOIS søgning til at finde info relateret til et domæne, bl.a. registreringsdato, udløbsdato, Domæne ID, navnet på registrar, kontaktinfo, server navn og mere. WHOIS databasen er offentlig tilgængelig og alle har adgang til domænets informationer. Databasen vedligeholdes af the International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) og opdateres løbende. Hvis du laver en hjemmeside, vil du også skulle registrere dig selv hos ICANN.

Når du registrerer et domænenavn, skal du give personlige informationer så som navn, adresse, telefonnummer og email. Informationerne opbevares i WHOIS databasen og enhver kan finde det med en WHOIS Domænesøgning.

WHOIS Privacy er en fortrolighedstjeneste som Hostinger tilbyder, som sikrer domæneejere fortrolighed. Når du vælger WHOIS Privacy, bliver dine personlige informationer maskeret eller erstattet med informationerne fra en proxy server.

Det er nemt og hurtigt at foretage en WHOIS søgning. Du skal bare indtaste navnet på det domæne eller den IP adresse du vil finde i søgefeltet, så søger vores praktiske redskab WHOIS databasen og viser dig resultaterne i løbet af få sekunder.

Sørg for ikke at bruge informationerne til reklamer eller spam da det er forbudt af ICANN.

Du bør altid holde dine WHOIS informationer opdateret så du overholder ICANNs regler. Det betyder at du skal give korrekte informationer så du kan modtage korrespondance fra din udbyder.

Du kan opdatere dine WHOIS informationer let og enkelt ved at bruge dit Hostinger Kontrolpanel. Det er kun et par skridt og du kan opdatere dine informationer på en gang hvis du vil. Du skal bare logge ind på din Hostinger konto, og finde Kontrolpanelet for at opdatere WHOIS info.

Husker du den WHOIS Privacy funktion vi talte om før? Det er grunden til at nogle domæners informationer i WHOIS søgninger er skjulte. Domænernes regristrar har ansøgt om WHOIS Privacy, så domænets udbyder har skjult deres kontaktinformationer.

Visse informationer kan også skjules af domænets udbyder som følge af lokale datebeskyttelsesregler og privatlivslove så som GDPR.

Du kan bruge WHOIS Privacy til at skjule dine personlige informationer i WHOIS databasen. Hvis nogen søger efter dit domæne, finder de ikke dine kontaktinformationer.
For at skjule dine WHOIS informationer, er du nødt til at logge ind hos Hostinger og gå til Medlemsområdet. Klik på Domæne øverst på skærmen og vælg Bestil knappen, så bliver du omdirregeret til betalingssiden hvor du kan vælge din foretrukne betalingsløsning til at betale for WHOIS Privacy.

Husk at visse WHOIS fortegnelser tager tid om at opdatere ændringerne, så indtil da kan man stadig se dine informationer.